Intyg

Medlemmarnas röster om träningen

Jag är tacksam att några av våra medlemmar har tagit sig tiden att skriva ner sina intryck:

 

”Mina barn och jag har hittat Systema som träningsform och vi trivs bra med den. Det som lockar mig som vuxen är att jag får en allsidig träning, både fysisk och mental, och detta tillsammans med mina barn. Barnen tycker det är roligt att utmana mamma på diverse olika sätt samt att de får lära sig om sin kropp på ett roligt sätt.”

David, Erik och Mona

”Jag gillar Systema därför att det är ett långsiktigt sätt att träna. Träningen har en annorlunda pedagogik som går mer på djupet och kan innehålla väldigt överraskande delar. Det kan bli många skratt när vi tränar så nära varandra men det krävs också mycket fokus och närvaro. Vi tränar på förmågor och förhållningssätt som går att använda i livshotande situationer men som jag även märker är till stor nytta i min vardag. Ibland går vi utanför komfortzonen men upplägget är gjort så att vi själva kan välja hur långt vi vill gå. Det finns principer men varje situationen är unik och vi är fria att hitta vår egen lösning. Därför är Systema på ett sätt oändligt.”

Josefin Thaning

”Jag tränar för att det är en kombination av träning både fysiskt och mentalt och känns utvecklande.
Jag kommer på passen för att jag ofta får aha-upplevelser av olika övningar och det är spännande. Stor variation på passen och en jättebra, kunnig instruktör i Dirk.”

Maria Lannerås


”Det finns flera anledningar till att jag tränade aikido och nu systema. Främst är det den fysiska träningen som det ger men också den sociala delen med att träffa folk, både på träningarna men också på läger och liknande sammankomster.
Dessutom så har det fram till pandemin varit ett sätt, en ventil, för att få utlopp för all den skit som samlas i systemet med anledning av mitt jobb.”

Henrik Sandin


”Jag tränar väl kanske för att hålla mig i form men också för att bli bättre på att slappna av och hantera stress. Få ökad kroppskontroll. Men en massa annat också.”

Hugo Andersson


”Allsidig och utmanande träning med styrka, rörlighet och fokus på andning. Självförsvarsdelen är superintressant. Otrolig variation på träningen och ofta lekfull med ovanliga övningar. Passar alla åldrar.”

Annica Persson

”Träningen online ger mig sällskap att träna med, det är roligare än att träna ensam. Jag får en tätare kontakt med Dirk och andra utövare i Arvika än att bara ses vid seminarier. Den sociala kontakten har också varit viktig under corona pandemin. Jag får ofta en repetition av online klasser som vi bägge gjort med andra instruktörer. Vi minns olika saker och nu får jag även vad Dirk tagit åt sig. Generellt ger för mig Systema mental och fysik träning i kombination, som är rolig och utvecklande. Det är rörelse i frihet utan begränsningar av teknik och sekvenser. Principer istället för tekniker.”

Göran Falemo


Systema: Rolig mångsidig träning, bra för mjuk avslappnad kropp och att hitta lugn (om man jobbar ett ibland stressigt jobb i kontorsstol)
Online passen: Fångar det jag gillar med systema bra, fokus på pelare, andning, avslappning och rörlighet. Ibland kommer också nya överraskande /roliga övningar man kan ta med sig i vardagen, som att rulla över basketboll.

Rasmus Björling


Skulle säga att jag fortsätter träna systema för att det är en allsidig träning och man vet aldrig vad som kommer från ett pass till ett annat. Jag lär känna min kropp på ett helt annat sätt med de olika övningarna, stretching och avslappning. Hittat muskler jag inte visste fanns och övningar som vanligtvis är pest blir så mycket roligare när man gör det med andra. Och så klart en härlig grupp som tränar tillsammans.
Tror det har hjälpt mig igenom denna pandemin med något man kan se fram emot när jag inte kunnat spela badminton som jag körde mycket tidigare.
Onsdag nästa 😉

Daniel Hunt